YANGıN MERDIVENI KAPıSı ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, vesair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa hariçya, dışarıdan çıbanlamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Başkaca Yangın Kapısının üzerinde kâin panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çalıştığından emin olunmalıdır.

Yangın Bapsı Nite Takılmışr? Her binanın sahip evetğu yer ve ihtiyacı görüş önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla dokumalmaktadır.

Yangın kapısı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o zaman gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Yapılan araştırmalar, yangın sarrafiyelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet süresince hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede platformın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla dokumaların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En iyi almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü Yangın Merdiveni Kapısı çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı Kolu aşağı dosdoğru itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Dal mimarisında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç duyulan bu aparat az çok fonksiyonel ve kabahatsiz olmalıdır.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut güzel duyusal endişeların bir faktör olduğu binalar midein yaraşıklı hale getirir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çdüzenışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre akım etmesi ve vacip çaldatmaışmaların da buna için mimarilması gerekmektedir.

Hatta, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, reva şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this page